כתבות וקישורים שכדאי להכיר
על החשיבות בהכרת מקרים בהם ממצא תמים יכול להתפרש כסימן ממאיר ולגרום לסבל מיותר. פורסם ב"וואלה בריאות"
קריאהבאחת יש יותר קרינה אך השנייה יותר מסובכת לביצוע – באיזה מצב חולי כדאי לכם לבחור בבדיקת MRI? האם המוניטין הרע של ה-CT באמת מוצדק? ולמה בבדיקות הדימות בישראל לא תמיד מופקות התוצאות הטובות ביותר? מדריך. פורסם ב"מאקו בריאות"
כיצד מתבצעת הבדיקה, מהם הסיבוכים האפשריים וכיצד ניתן למזער את תופעות הלוואי? פורסם ב- BeOK
הסיכון מקרינה בבדיקות דימות במינון אפקטיבי של פחות מ- 50 מיליסיוורט לבדיקה בודדת או 100 מיליסיוורט למספר בדיקות בפרק זמן קצר הוא נמוך מיכולת המדידה.
קריאהלמרות שהתורים התקצרו, החולים מרוצים וששר הבריאות שם את תחום ה-MRI בעדיפות העליונה, מומחים מתריעים כי זה יבוא על חשבון מהימנות ומהירות הפענוח, וגם חשיבות סריקות CT ואולטרסאונד. איך יתמודדו בתי החולים עם העומס בתחום הדימות? פורסם ב"מאקו בריאות".
על פי ההערכות, עד 30 אחוזים מהפענוחים של בדיקות ההדמיה והפתולוגיה - שגויים. רופאים בכירים מודים: "כל טעות בפענוח עלולה לחרוץ גורלות. חוות דעת שנייה יכולה להציל חיים. פורסם ב"ישראל היום".
בדיקות ה- CT וה- MRI הן לא פחות ממהפכה. בשנים האחרונות הן הפכו לאבן מרכזית באבחון והתאמת הטיפולים והניתוחים. פרופ' איתן פרידמן מראיין את פרופ' אריק בלשר ב- Medical TV.
צפיהפרופ' אריק בלשר, ד"ר עופר בנימינוב וד"ר מירי סקלייר נבחרו על ידי מעריב - NRG לרשימת "הכי טובים" בתחום הרדיולוגיה האבחנתית.
קריאהישראל עדיין נחשבת למפגרת אחרי רוב מדינות המערב במספר מכשירי הסריקה, על אף שמחיר הבדיקה ירד. הסיבה? בתי החולים וגם קופות החולים ממעטים לממן את הבדיקה - למרות שהיא יכולה להציל חיים. פורסם ב"מאקו".
קריאה