בדיקת CT בטן

מדוע מבצעים בדיקת CT בטן?

בדיקת CT מבוצעת על מנת לענות על שאלות רפואיות שונות, לאבחן מחלות שונות וכדי לברר תלונות או תוצאות לא תקינות של בדיקות מעבדה שונות. הבדיקה מכוונת תמיד לאזורים מסוימים בהם מצפה הרופא למצוא ממצאים חולניים. בדיקת CT בטן ואגן משמשת לאבחון הפרעות ומחלות באברי הבטן והאגן השונים כולל: הכבד, כיס המרה, הטחול, הלבלב, בלוטות האדרנל, הכליות, המעי הדק, המעי הגס, הקיבה וקצה הוושט. אברי האגן שניתנים להערכה הם כיס השתן, הערמונית ושלפוחיות הזרע אצל הגברים, הרחם והשחלות אצל נשים. הבדיקה כוללת גם את העור, הרקמות התת עוריות ואת השרירים והעצמות וכן את כל כלי הדם, העורקים והורידים, שכלולים באזור הסריקה.

בדיקת CT בטן ואגן מאפשרת אבחנה של מחלות שונות, מחלות זיהומיות, מחלות דלקתיות, מחלות ממאירות וכן פגיעות באברים הפנימים במקרים של חבלות. CT בטן אגן מבוצע גם לפני ניתוחים, על מנת לקבוע התאמה לניתוח ולאחר הניתוח, על מנת לבחון באם הניתוח הצליח וכדי לשלול סיבוכים. לבדיקת CT בטן תפקיד חשוב מאוד באבחון ובהערכת תגובה לטיפול של מחלות סרטניות- ממאירות. הרדיולוג המפענח יכול לקבוע באם טיפול כימוטרפי יעיל ומשיג את מטרתו או באם הטיפול איננו מספק ונדרש טיפול אחר.

מה כוללת הבדיקה?

בבדיקת CT בטן נסרקים החלק התחתון של החזה, הבטן והאגן עד לגובה המפשעות. כל האברים שנמצאים באזור הנסרק מודגמים וניתנים להערכה. ניתן לבצע את הבדיקה ביחד עם בדיקות של אזורים נוספים במידת הנדרש לדוגמה עם סריקת החזה במלואו, או עם הראש, על פי בקשתו של הרופא המטפל.